fbpx

βοηθός κτηνιάτρου δίπλωμα βοηθού κτηνιάτρου

Δρ. Χρήστος Καραγιάννης  DVM, MSc, Dip. ECAWBM-BM, MRCVS

European Specialist in Veterinary Behavioural Medicine

Ο Δρ. Χρήστος Καραγιάννης είναι ο πρώτος Έλληνας κτηνίατρος ειδικός στην αντιμετώπιση των προβλημάτων συμπεριφοράς και ένας από τους 35 κτηνιάτρους στην Ευρώπη με την ειδικότητα αυτή. H ευρωπαική ειδικότητα του στην αντιμετώπιση των προβλημάτων συμπεριφοράς είναι αναγνωρισμένη από όλες τις Ευρωπαικές χώρες και είναι ο ανώτερος επαγγελματικός τίτλος που μπορεί να αποκτήσει ένας κτηνίατρος.

Ο Δρ. Καραγιάννης έχοντας ειδικευτεί στη «Συμπεριφοριστική Κτηνιατρική» σε μία από τις πιο φημισμένες πανεπιστημιακές κλινικές προβλημάτων συμπεριφοράς ζώων συντροφιάς στον κόσμο, στην Κλινική Συμπεριφοράς Ζώων Συντροφιάς του Πανεπιστημίου του Λίνκολν, ασχολείται αποκλειστικά με την αντιμετώπιση περιστατικών προβλημάτων συμπεριφοράς τόσο σε κλινικό, όσο και σε ερευνητικό επίπεδο και έχει αναλάβει εκατοντάδες ζώα με προβλήματα συμπεριφοράς μέχρι σήμερα. Είναι ενεργό μέλος της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας των κτηνιάτρων συμπεριφοριστών, με δημοσιεύσεις σε βιβλία και επιστημονικά περιοδικά, καθώς και παρουσιάσεις σε παγκόσμια και πανευρωπαϊκά συνέδρια. Από το 2011 ως επισκέπτης λέκτορας διδάσκει για την αντιμετώπιση των προβλημάτων συμπεριφοράς των ζώων συντροφιάς στην Κτηνιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.  

Στο τμήμα των Βοηθών Κτηνιάτρου διδάσκει για τη Συμπεριφορά του Σκύλου και της Γάτας.                  

Website: www.behaviour.gr

 
 
βοηθός κτηνιατρείου βοηθος κτηνιατρειου
 

Δρ. Ειρήνη Μαυράκη 

H Δρ. Ειρήνη Μαυράκη αποφοίτησε από την Κτηνιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.  Μετά την αποφοίτηση της  ταξίδεψε στην Αμερική και συγκεκριμένα στο Cornell University of Ithaca NY όπου παρακολούθησε Ορθοπεδική ζώων συντροφιάς. 

Στην συνέχεια εργάστηκε στο μεγαλύτερο Κτηνιατρικό Νοσοκομείο της Αθήνας, το Αττικό Νοσοκομείο Ζώων και ταυτόχρονα παρακολουθούσε μεταπτυχιακά προγράμματα με την έγκριση του Πανεπιστημίου του Λουξεμβούργου, ESAVS:  Στη Βέρνη: Emergency and Critical Care., στη Βιέννη: Soft Tissue Surgery και τέλος στην Ουτρέχτη: Internal Medicine.

Επιπλέον, παρακολούθησε χειρουργική μαλακών μορίων στο Davis University of California. Τέλος, συμμετέχει σε ερευνητικές δραστηριότητες στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών και διδάσκει ως υπεύθυνη προγράμματος διδασκαλίας για βοηθούς κτηνιάτρων με επιτυχία δυο ετών. Παράλληλα με την επαγγελματική της σταδιοδρομία προπονούνταν και στέφθηκε πρωταθλήτρια Ποδηλασίας Λοφιοκαταβασης (Downhill).

Στο τμήμα των Βοηθών Κτηνιάτρου διδάσκει τα μαθήματα των Πρώτων Βοηθειών.

 

voithos ktiniatrou βοηθός κτηνιατρειου

Δρ. Μαρία Λινού DVM, PhD

Η Δρ. Λινού είναι απόφοιτος της Κτηνιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ και διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής Αθηνών . Ασχολείται με τα ζώα συντροφιάς ως ελεύθερος επαγγελματίας στο ιατρείο που διατηρεί στην Αθήνα και παράλληλα εργάζεται στο Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ ασχολούμενη κυρίως με την έρευνα και τη διάγνωση λοιμωδών νοσημάτων ανθρώπων και ζώων. Είναι μέλος σε επιστημονικές εταιρείες της Ελλάδας και του εξωτερικού και Προέδρος της Ελληνικής Κτηνιατρικής Εταιρείας.
 
 
 βοηθός κτηνιάτρου βοηθος κτηνιατρου βοηθος κτηνιατρειου
 
 Δρ. Μέμη Ταγγαλίδη DVM, MSc
 
Η Μέμη Ταγγαλίδη είναι κτηνίατρος, αποφοίτος της Κτηνιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης. Μετά το πέρας των σπουδών της μετεκπαιδεύτηκε στη Μονάδα Παθολογίας Πτηνών για ένα χρόνο, και έπειτα παρακολούθησε το πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών της Μονάδας Παθολογίας των Ζώων Συντροφιάς στο ίδιο πανεπιστήμιο για δύο χρόνια. Παλαιότερα, έχει εργασθεί σε κτηνιατρικά νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας. Πλέον, ασχολείται με την παθολογία και χειρουργική του σκύλου και της γάτας σε ιδιωτική κλινική της Αθήνας. Φέρει στο βιογραφικό της αρκετές ομιλίες και παρουσιάσεις σε συνέδρια, καθώς και μία δημοσίευση σε διεθνές κτηνιατρικό περιοδικό. Είναι ενεργό μέλος της Εθελοντικής Δράσης Κτηνιάτρων Ελλάδος. 
 
 
 
βοηθός κτηνιάτρου voithow ktiniatrou βοηθός κτηνιατρείου βοηθος κτηνιατρειου
 
Δρ. Φλώρα Καλτσογιάννη DVM, Ειδικευόμενη ECVD
 
Η Φλώρα Καλτσογιάννη αποφοίτησε από την Κτηνιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Στη συνέχεια μετεκπαιδεύτηκε για ένα χρόνο στην εσωτερική παθολογία των ζώων συντροφιάς στη Μονάδα Παθολογίας της Κτηνιατρικής Σχολής. Ακολούθησε τριετή ειδίκευση στη Δερματολογία μέσω του Ευρωπαϊκού Κολλεγίου Κτηνιατρικής Δερματολογίας (ECVD) στο Δερματολογικό Τμήμα της Κλινικής έως το 2012, συμμετέχοντας παράλληλα ενεργά στην εκπαιδευτική και επιστημονική λειτουργία της Κλινικής. Σήμερα αποτελεί ειδικευόμενη του ECVD, ενεργό μέλος της Ελληνικής Κτηνιατρικής Δερματολογικής Εταιρείας (ΕΚΔΕ) συμμετέχοντας ως ομιλήτρια στις επιστημονικές της εκδηλώσεις, καθώς και μέλος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Κτηνιατρικής Δερματολογίας (ESVD), με σκοπό τη δια βίου εκπαίδευση.
 
 
 
βοηθός κτηνιάτρου voithow ktiniatrou βοηθός κτηνιατρείου βοηθος κτηνιατρειου
 
Δρ. Χριστίνα Δουκάκη DVM, Resident in Avian Medicine and Surgery

Η Χριστίνα Δουκάκη σπούδασε στην Κτηνιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Βουδαπέστης. Αμέσως μετά έκανε πρακτική άσκηση πάνω στα εξωτικά ζώα, στην πανεπιστημιακή κλινική μικρών ζώων της Ουτρέχτης, στην Ολλανδία. Τα επόμενα 2,5 χρόνια εργάστηκε στην Αθήνα, σε κλινική μικρών ζώων, όπου είχε αναλάβει το κομμάτι των εξωτικών ζώων. Στη συνέχεια, και για 4 χρόνια ακολούθησε την Ευρωπαϊκή Ειδικότητα πάνω στην παθολογία και χειρουργική των εξωτικών πτηνών, στην Κτηνιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Ουτρέχτης, στην Ολλανδία. Τώρα εργάζεται στην Αθήνα ως κλινικός κτηνίατρος και αναλαμβάνει αποκλειστικά πτηνά και εξωτικά ζώα.

 

 ευγενία φλουράκη βοηθός κτηνιάτρου βοηθος κτηνιατρου

Δρ. Eυγενία Φλουράκη DVM, PhD 

Η Ευγενία Φλουράκη αποφοίτησε από την Κτηνιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) και έπειτα ολοκλήρωσε το πρόγραμμα μετεκπαίδευσης  στη Χειρουργική, Μαιευτική, Αναισθησιολογία και Εντατική Θεραπεία, με άριστα, στην Κλινική Ζώων Συντροφιάς της Κτηνιατρικής Σχολής του ΑΠΘ. Το Μάρτιο του 2008 ξεκίνησε τη βασική της εκπαίδευση στην Αναισθησιολογία και Εντατική Θεραπεία της Κτηνιατρικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, οπού και παρέμεινε μέχρι το 2012 κάνοντας την διδακτορική διατριβή της πάνω στο ίδιο αντικείμενο. Κατά την τετραετία αυτή ταυτόχρονα εργάστηκε ως ειδικευόμενη του Ευρωπαϊκού Κολλεγίου της Αναισθησιολογίας (European College of Veterinary Anaesthesia and Analgesia). Το καλοκαίρι του 2010 επισκέφθηκε και εργάστηκε στην πανεπιστημιακή κλινική της Γάνδης (Βέλγιο) για διάστημα ενός μήνα, το καλοκαίρι του 2012 εργάστηκε στην πανεπιστημιακή κλινική του Ανόβερο (Γερμανία) για διάστημα δύο μηνών και το καλοκαίρι του 2012 εργάστηκε στην πανεπιστημιακή κλινική της Ουτρέχτης (Ολλανδία) για διάστημα έξι μηνών. Τα τελευταία χρόνια έχει ενεργό ρόλο ως ερευνήτρια, ομιλήτρια – εκπαιδεύτρια σε επιστημονικά συνέδρια, σεμινάρια και wet labs τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Από το 2010 συμμετέχει σε σεμινάρια και σε προγράμματα ATLS (Acute trauma Life Support). Από τον Μάιο του 2015 συνεργάζεται με κτηνιάτρους στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής προσφέροντας τις υπηρεσίες της ως αναισθησιολόγος  - εντατικολόγος. Από τον Σεπτέμβριο του 2017 ξεκίνησε τη συνεργασία της με το Τμήμα Κτηνιατρικής του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας ως βοηθητικό εκπαιδευτικό προσωπικό. 

 
 
βοηθός κτηνιάτρου voithow ktiniatrou βοηθός κτηνιατρείου βοηθος κτηνιατρειου
 
Δρ. Ελευθερία Δερμισιάδου DVM, Υποψήφια Διδάκτορας Χειρουργικής
 Η Ελευθερία Δερμισιάδου αποφοίτησε από την Κτηνιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Το 2013 ολοκλήρωσε διετές πρόγραμμα μετεκπαίδευσης στη Χειρουργική Κλινική του Π.Θ.. Από το 2014 είναι υποψήφια διδάκτορας της Χειρουργικής Κλινικής του Π.Θ.. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια και έχει εκπαιδευτεί κατάλληλα στην αντιμετώπιση κλινικών περιστατικών στα ζώα συντροφιάς, την εφαρμογή αναισθησίας, την εκτέλεση χειρουγικών επεμβάσεων, κυρίως μαλακών μορίων, καθώς και τη μετεγχειρητική φροντίδα και νοσηλεία σε χειρουργικά περιστατικά. Συνεργάζεται με την Κτηνιατρική Κλινική Alphavet και τον κτηνίατρο Ι.Πανόπουλο στην εκτέλεση απεικονιστικών τεχνικών (αγγειογραφίας με πολυτομικό αξονικό τομογράφο) σε συνδυασμό με νεότερες χειρουργικές τεχνικές στα πλαίσια της διατριβής της.